
البافرواز بالشيكولاه
الشيف/ هشــــــــــام مــــــاجـــد.
************
مقادير البافرواز
*********
كيلو حليب
10 صفار بيض
... ربع كيلو سكر
750 جرام كريمه لبانى
معلقتين جيلاتينفى ربع كوب ماء ساخن جدا
فانليا
ربع كيلو شيكولاه سايحه
الطريقه
*****
نضع الحليب مع الكريم على النار حتى الغليان ندوب السكر مع صفار البيض نضع الجيلاتين تدريجينا مع التقليب المستمر .
ناخذ ربع المقدار وباقى المقدار نضع عليه الشيكولاه السايحه ونحضر بوله نضع فيها نصف مقدار البافرواز الشيكولاه ونضعها بالفريزر 5 دقائق ثم نخرجها ونضع البافرواز الغير ملون بالشيكولاه ونضعها ثانيا فى الثلاجه لمدة 5 دقائق حتى يجمد البفارواز ثم نخرجه ونضع اخر طبقه من البافرواز الشيكولاه ونضعها فى الثلاجه حتى تجمد ثم نخرجها من القالب عن طريق حمام ماء ونزينها بصوص الشيكولاه
************
مقادير البافرواز
*********
كيلو حليب
10 صفار بيض
... ربع كيلو سكر
750 جرام كريمه لبانى
معلقتين جيلاتينفى ربع كوب ماء ساخن جدا
فانليا
ربع كيلو شيكولاه سايحه
الطريقه
*****
نضع الحليب مع الكريم على النار حتى الغليان ندوب السكر مع صفار البيض نضع الجيلاتين تدريجينا مع التقليب المستمر .
ناخذ ربع المقدار وباقى المقدار نضع عليه الشيكولاه السايحه ونحضر بوله نضع فيها نصف مقدار البافرواز الشيكولاه ونضعها بالفريزر 5 دقائق ثم نخرجها ونضع البافرواز الغير ملون بالشيكولاه ونضعها ثانيا فى الثلاجه لمدة 5 دقائق حتى يجمد البفارواز ثم نخرجه ونضع اخر طبقه من البافرواز الشيكولاه ونضعها فى الثلاجه حتى تجمد ثم نخرجها من القالب عن طريق حمام ماء ونزينها بصوص الشيكولاه