
النوكا
المقادير
******
...
ربع كيلو سكر
ربع كيلو عسل جلوكوز
ربع كيلو ماء
كيلو فول سودانى مقشر
ماء زهر حسب الرغبه
الطريقه
******
الى اصدقائى خلو بالكم من الطريقه كويس جدا
السودانى فى الفرن للتحميص وبعد ما يستوىنص سوى بدون ما يتلون نقوم بتقشيره ووضعه فى الفرن على نار هادئه جدا ليكتمل سواه وكمان يكون سخن لما نضيف الشربات
الماء مع العسل مع السكر على النار اذا فى ترموميتر يكون درجة حراره 160 درجه..
واذا مافى ترموميتر يكون بمعلقه صغير والماء البارد ونختبر الشربات قبل ما يلون بلون الكارميل الغامق طرف المعلقه فى الشربات وبسرعه تضعيها فى الماء البارد جدا ولما تلاحظى ان الشربات اصبح مثل الكارميل يعنى لما ينشف ينكسر يبقى استوى
نضيف السودانى السخن يكون التقليب بمعلقه خشب كبيره لان الخليط هيكون ثقيل
تدهنى صينيه مستطيله بالزيت وبعد ما تقلبى الخليط كويس ضعى الخليط فى الصينيه وياريت يكون صينيه حرفها قصير والبسى جونتى وافردى الخليط كل ده يكون بسرعه لان الكارميل لو مسك مش هتعرفى تفرديها وياريت يكون فى نشابه تفردى بيها
الشيف/ هشــــــــــام مــــــاجـــد
No hay comentarios:
Publicar un comentario