الدونتس المحشى بالكريم
المقادير
******
1 كيلو دقيق نوع جيد
2بيضة
ملعقة خميرة كبيرة
ملعقة سكر
150جرام زبدة سايحة
ملعقة ص من محسن الخبز
1/2 كيلو حليب
فانليا
الطريقة العمل
**********
يقلب كل ماسبق معا ماعدا الدقيق والمحسن معا ثم يضاف الدقيق مع المحسن وتعجن فى العجان جيدا وتترك لمدة ربع ساعة ثم تفرد على الرخامه وتقطع بقطاعه متوسطة الحجم وتترك فى مكان دافىء حتى تخمر جيدا ثم تقلى فى زيت ساخن وتقلب على الوش التانى بعد السوى تترك لتبرد ونقوم بفتحها من المنتصف وحشوها بالكريم باسترى او المهلبيه البارده
ملحوطة يكون الزيت كمية كبيرة فى المقلاة ثم تحشو حسب الرغبة وعلى الوش يرش سكر بودة او مربى او شكولاتة او جناش وبالهناء
ملحوظة الشيف
***********
لو مافيش محسن خبز قبل ما تعملى العجينه بساعه اعجنى كوب دقيق بالخميره بتاعت المقدار كله وبعد ساعه اعجنى بيها الدونتس ودى اسمها بولش يعنى بتخلى الخميره تشتغل كويس وخلى العجينه بتاعت البولش طريه علشان تدوب داخل المقدار الاساسى ((( الشيف/ هشــــــــــام مــــــاجـــ)))
No hay comentarios:
Publicar un comentario