
معمول طحين سورى بالتمر
المقادير
*******
العجينهعباره عن
2 كوب طحين
3/4 كوب سميط ناعم
نص كوب سمنه بلدى ليينه
نص كوب زيت
3 ملاعق حليب بودره
معلقة صغيره كربونات صوديوم
معلقه صغيره بكنج بودر
نص معلقه صغيره محلب
نص معلقة سكر
معلقه صغيره ينسون مطحون
معلقه صغيره شومر
الحشو
******
ربع كيلو عجوه مفرومه +معلقة سمنه بلدى + معلقة زيت+نص معلقة قرفه+رشة جوز الطيب
الطريقه
******
الدقيق مع السميط مع وتقلب جيدا لمدة دقيقتين ثم نضيف الينسون والشومر والحليب البودره والسكر والبكنج بودر والبيكربونات الصوديوم ونص كوب ماء وحسب العجينه لو محتاجة شوية مويه زودى بالمعلقه لما تكون جاهزه العجينه
وتقلبها جيدا ونتركها لحين تجهيز الحشو
العجون تكون بدرجة حرارة الغرفه ونضع القرفه مع رشة جوز الطيب ممكن ماء ورد ممكن اى طعم حسب الرغبهوتعجن بمعلقة سمن ومعلقة زيت وتعجن جيدا
نقوم بحشوها ونكورها ويكون الحشو بداخل كل كوره ونتركها لمدة دقيقتين ترتاح العجينه ثم نضعها فى القالب او نقوم بفردها وتشكلها كعكه دائريه التسويه على درجة حراره 200 درجه لما يتم التسويه نرش عليها السكر البودر قبل التقديم
بالف هنا
No hay comentarios:
Publicar un comentario